Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι ρίπτες του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Λεϊρια της Πορτογαλίας.

Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε ο Ορέστης Ντουσάκης, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες στον αγώνα καθώς ο πολύ δυνατός άνεμος και η βροχή δημιούργησαν καθυστερήσεις στον αγώνα ενώ για μεγάλο διάστημα ο αγώνας διακόπηκε (μετά την τέταρτη βολή). Ωστόσο, πριν διακοπεί ο αγώνας είχε καλύτερη βολή στα 68.78μ, επίδοση που τον έφερε στην τρίτη θέση, όπου και διατηρήθηκε. Άλλη μία βολή ήταν έγκυρη και μετρήθηκε στα 64.05μ ενώ όλες οι υπόλοιπες βολές του ήταν άκυρες. Νικητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Νταβίντ Πιλάτ με 71.52μ.

Με άλλο ένα μετάλλιο έκλεισε η πρώτη μέρα του κυπέλλου για την Ελλάδα χάρη στον Χρήστο Φραντζεσκάκη που κατέκτησε το χάλκινο στη σφυροβολία. Ο Χανιώτης αθλητής σημείωσε φετινό ρεκόρ με 74.96μ στην τρίτη του προσπάθεια και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Ουκρανό Μικάιλο Κόχαν (78.13μ) και τον Ούγγρο Μπενς Χάλας (76.22μ). Ο Μιχάλης Αναστασάκης από την άλλη είχε σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 70μ αλλά δεν κατάφερε να ρίξει βολή στα μέτρα του, πάνω από τα 74-75μ. Με τα 72.83μ της 6ης και τελευταίας βολής κατέκτησε την 7η θέση στο Α γκρουπ και την 10η θέση στο σύνολο.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων, στη Λεϊρία, ο νεαρός πρωταθλητής της δισκοβολίας Αρτέμης Αδαμάκης έκανε μία καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στον τελικό της δισκοβολίας Κ23 αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες. Ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 50.70μ, συνέχισε με 53.21μ, 54.06μ και έπειτα έριξε την καλύτερη βολή του στον αγώνα στα 55.10μ ενώ ολοκλήρωσε με μία άκυρη και μία βολή στα 53.13μ. Με το 55.10μ κατετάγη έκτος στο σύνολο των δισκοβόλων, με τον Γερμανό Στίβεν Ρίχτερ να επικρατεί με βολή στα 61μ και τους Μιχάιλο Μπρουντίν (Ουκρανία) και Ρούμπλε Ρόλβινκ (Ολλανδία) να ακολουθούν με 59.95μ και 57.96μ αντίστοιχα.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου κατέκτησε την 20η θέση στη σφυροβολία γυναικών με 63.79μ, την έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Παρόλα αυτά μετά το 67.91μ στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων του Ηρακλείου στα τέλη του Φεβρουαρίου ανέβασε τον πήχη και ο στόχος της είναι να σταθεροποιηθεί σε βολές αυτού του επιπέδου. Μπορεί να μην βγήκε στο 100% σε αυτόν τον αγώνα, όπου οι συνθήκες δεν ευνόησαν κανέναν αθλητή, θα έχει όμως αρκετές ευκαιρίες στη συνέχεια της χρονιάς.