Ο Γ.Σ Ελ.Βενιζέλος με πολυετή πείρα στον αθλητισμό σας προσκαλεί να γνωρίσετε το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής και της Γενικής Ακροβατικής γυμναστικής. Ο σύλλογος διαθέτει καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Ρυθμικής Γυμναστικής, κατάλληλη αίθουσα με αγωνιστικό δάπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών και όλο τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό.

Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού. Ένας συνδιασμός  γυμναστικής με χορό. Θεωρείται το πλέον κατάλληλο άθλημα για αθλήτριες μικρής ηλικίας καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες και να αποκτήσουν αρμονία, πειθαρχία, χάρη και έκφραση στην κίνηση. Τα όργανα των αθλητριών αναλόγως την κατηγορία είναι η μπάλα, το σχοινί, οι κορύνες, το στεφάνι, η κορδέλα και πρόγραμμα χωρίς  όργανο.

Γενική Ακροβατική Γυμναστική

H Γενική Ακροβατική Γυμναστική περιλαμβάνει Ρυθμική Γυμναστική, χορό, ακροβατική, εθνικούς χορούς κλπ. Αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και στόχος είναι να διεγείρει τη χαρά στην κίνηση και να παρακινήσει την προσωπική δραστηριότητα, να παρουσιάσει την εξέλιξη κάθε κινητικής δραστηριότητας, να προάγει τη καλή φυσική, ψυχική και κοινωνική κατάσταση όλων των συμμετεχόντων. Συνδιάζει την κίνηση με την θεατρικότητα και τη συνοδεία μουσικής επένδυσης καθώς και τη χρήση αυτοσχέδιων ή μη οργάνων.


Αγωνιστικό τμήμα 2017-2018

Εβελίνα Παρτσαλάκη, Κατερίνα Ντεγιαννάκη, Μυρσίνα Χαροκοπάκη, Τσότρη Ελευθερία, Τσότρη Χριστίνα, Αλαμάνου Αναστασια, Σκαλίδη Μαριάννα, Γεωργουσάκη Κατερίνα, Αννα-Μαρία Καλαιτζάκη, Λαμπρινή Πετιμεζά, Αντριάννα Ανδριανου (όλα τα παραπανω κορίτσια εχουν συμμετοχη σε πανελλήνιο και παγκρήτιο πρωτάθλημα καθώς και σε διεθνείς συνάντησεις).

Διακρίσεις

Μυρσίνη Χαροκοπάκη: 6η σχοινι, 8η κορίνες στο παγκρήτιο και 8η  στις κορίνες σε διεθνές πρωτάθλημα.

Τσότρη Ελευθερία: Πρόκριση σε τελικό πανελλήνιου πρωταθλήματος 6η σχοινι, 7η χωρίς όργανο, 7η μπάλα, 7η συνθετο ατομικό, 8η στεφλανι στο παγκρητιο πρωτάθλημα, 6η σχοινι σε διεθνή συνάντηση.

Αλαμάνου Αναστασία: 8η σχοινι παγκρητιο

Σκαλίδη Μαριάννα: 6η σχοινι παγκήτιο


Ωρες μαζικού:

Δευτέρα-Παρασκευή 16:30 – 21:00

Στοιχεία επικοινωνίας :

Τόνια Σηφάκη: 6978613065

Μπιρουράκη Αγγελική: 6983369339