Η Ιστορία μας

Ο Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” ιδρύθηκε από φίλους του κλασσικού αθλητισμού το 1976 με πρώτο τμήμα αυτό του στίβου. Οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και πήραν την ιστορική απόφαση ήταν οι Κυτράκης Αντώνης και Μουντάκης Κώστας.

Αυτοί πλαισιώθηκαν από τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Κομοντάκης Γεώργιος, Ανδρικόπουλος Σπυρίδων, Γιαννουδάκης Δημήτριος, Σφακιωτάκης Μιχαήλ, Καλογεράκης Ιωάννης, Ντοκάκης Δημήτριος, Ξενάκης Ιωάννης, Γιακουμάκης Στυλιανός, Ξυράκης Ελευθέριος, Παπαδούλης Στυλιανός, Χαροντάκης Ιωάννης, Ξενάκης Στέλιος, Σκευάκης Μιχαήλ, Ξηρουχάκης Θεοχάρης, Μουντάκης Μιχαήλ, Γαρεδάκης Κων/νος, Παπαδάκης Ιωάννης, Χαριτάκης Ιωάννης, Καλφάκης Νικόλαος, Βιτεντζάκης Ιωάννης, Παπαδάκης Νώλης, Γιατρουδάκης Μιλτιάδης, Αγγελάκης Εμμανουήλ, Καβρουλάκης Μιχαήλ, Κατσιβελάκης Στέλιος, Γαροφάλλου Ωραία Ελλάς, Τσιλμή Τριανταφυλλιά, Βερικάκης Ανδρέας.

Το καταστατικό κατατέθηκε στις 20-5-1976 και εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Χανίων στις 27-10-1976 με την υπ’ αριθμόν 395/1976 απόφασή του.  Ο Γ.Σ. ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ το Νοέμβριο του ίδιου έτους με τον κωδικό 1011 και την ΓΓΑ με τον κωδικό Ν021.

Παρόλο το δυναμικό του ξεκίνημα το 1980 ο Στίβος μπαίνει σε αδράνεια ενώ το 1987 τα Ναυταθλητικά αθλήματα κάνουν την εμφάνισή τους με πρώτο αυτό της Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Βασιζόμενος στους στόχους του το Σεπτέμβριο του 1994 ο Σύλλογος επαναδραστηριοποιείται αναδιοργανώνοντας όλους τους τομείς του με αποτέλεσμα στο Στίβο πολύ σύντομα η μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη με αλματώδεις και σταθερούς ρυθμούς. Έκτοτε διαγράφει τη μεγάλη κι εντυπωσιακή σημερινή πορεία του η οποία τον κατατάσσει επι σειρά ετών στην κορυφή του Πανελλήνιου Στίβου.

Το 1998 κατακτά την πρώτη του Συλλογική επιτυχία ενώ από το 2002-2009 κατατάσσεται σε ετήσια βάση μεταξύ των 5 κορυφαίων Συλλόγων της χώρας, ανάμεσα σε 320 περίπου που αξιολογεί ο ΣΕΓΑΣ ετησίως. Το 2010 κατακτά τη 2η θέση σε Συλλογικό επίπεδο θέση την οποία διατηρεί και το 2012, 2013 και 2016. Το 2014 κατακτά την κορυφή διατηρώντας τη και το 2015 ενώ την ξανακατακτά το 2017.

Τα τελευταία 9 χρόνια βρίσκεται σταθερά στην 3άδα της Γενικής Κατάταξης γράφοντας τη δική του «ιστορία» στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά στο Στίβο αφού σε συνολικά 22 χρόνια ζωής & δράσης έχει υπάρξει 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Στίβου (2014, 2015, 2017).

Ήταν και είναι ο καλύτερος Περιφερειακός Σύλλογος και ο μοναδικός στην ιστορία του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού με αυτές τις επιτυχίες.


Στόχοι

Βασικοί στόχοι του Συλλόγου ήταν και είναι η κινητική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που γυμνάζει, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη εξέλιξή τους, τόσο αγωνιστικά αλλά κυρίως προσωπικά εφοδιάζοντάς τα με όλα τα θετικά στοιχεία που θα χρειαστούν στην ενήλικη ζωή τους.


Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Γιατρουδάκης Γεώργιος
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυτράκης Αντώνιος
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αρχοντάκης Γεώργιος
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης
ΤΑΜΙΑΣ: Αρναντωνάκης Ξενοφών
ΕΦΟΡΟΣ ΣΤΙΒΟΥ: Κασσωτάκης Ελευθέριος
ΕΦΟΡΟΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ: Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη
ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Παπακαστρίσιος Σπύρος
ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ: Νταγκουνάκης Εμμανουηλ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – YΠ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Θεόδωρος Μαθιουδάκης
ΜΕΛΟΣ: Μπικουβαράκης Κωνσταντίνος