Δύο από τους κορυφαίους εν ενεργεία αθλητές της χώρας μας και μέλη του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος για αρκετά χρόνια, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, έδωσαν το παρόν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην Γλασκώβη 1-3 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση της σειράς του και έμεινε εκτός των ημιτελικών, με τελική θέση τη 29η από τους συνολικά 49 που αγωνίστηκαν.

Photo credits: Stefania Dokou / athlead.gr

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, το ευχαριστήθηκα. Πέρασα όμορφα μέσα στην κούρσα, την ένιωσα καλά, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Με στεναχωρεί λίγο, αλλά σίγουρα δεν παύω να φεύγω χαρούμενος από εδώ,” δήλωσε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στο athlead.gr

Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του 33χρόνου πρωταθλητή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αποτέλεσε μια σημαντικη εμπειρία για την απαιτητική συνέχεια του καλοκαιριού.

“Είναι μια τρομερή διοργάνωση με τους καλούς αθλητές, τον κόσμο. Μόνο και μόνο η συναναστροφή με αυτούς τους αθλητές και να αγωνίζομαι μαζί τους είναι κάτι που θα μου δώσει μεγάλο boost για τη συνέχεια της χρονιά και για τους στόχους που ακολουθούν.“

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήρθε πέμπτος στην προκριματική του σειρά, και 27ος συνολικά με 7.79, 7 εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από την πρόκριση σε άλλον έναν ημιτελικό.

Photo credits: Stefania Dokou / athlead.gr


“Τη χάρηκα και την κούρσα. Χάρηκα πάρα πολύ που κατάφερα να αγωνιστώ σήμερα χωρίς κάποιο πρόβλημα. Όπως είπατε κι εσείς είναι το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για μένα είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη χαρά να φτάνω μέχρι εδώ και να παίρνω μέρος,” δήλωσε ο Δουβαλίδης στο athlead.gr.

Με αυτή την συμμετοχή ο Δουβαλίδης πήρε το ρεκόρ συμμετοχών στην διοργάνωση καθώς είναι ο μόνος Έλληνας αθλητής με έξι συμμετοχές, κάνοντας το ντεμπούτο του πριν 12 χρόνια στη Κωνσταντινούπολη. Πλέον αυτές οι διοργανώσεις είναι σαν δεύτερο του σπίτι.

Για μένα δεν υπάρχει άγχος, ούτε καν αυτό το δημιουργικό. Ξέρω ότι πρέπει να εκτελέσω. Πρέπει να μπω μέσα, να λειτουργήσω σαν αθλητής και να φέρω εις πέρας αυτό που έχω κάνει στην προπόνηση. Αρκετές φορές το έχω δουλέψει πάρα πολύ με τον εαυτό μου, το έχω δουλέψει πάρα πολύ σαν αθλητής γενικά και μπαίνω μέσα και χαίρομαι την κάθε μου κούρσα, το κάθε, το κάθε δευτερόλεπτο, το κάθε λεπτό, την κάθε ώρα που βρίσκομαι μέσα στο στάδιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που παίρνω μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις.