Σε μία πρωτόγνωρη περίοδο σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια φωτογράφηση των αγωνιστικών τμημάτων και προπονητών του Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος».

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στις 27/10, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, στην Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, ένα εμβληματικό κτίριο όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα της νεότερης Ελλάδας.

Φυσικά η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου και ημέρας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού επιθυμούσαμε να προσδώσουμε συμβολικό χαρακτήρα. Σε μία περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται καθημερινά από προκλητικές ενέργειες κατά της κυριαρχίας της, αγωνίζεται ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τη δημόσια υγεία, ενώ η ανεξαρτησία και η δικαιοσύνη ταλαντεύονται καθημερινά ο Ελευθέριος Βενιζέλος δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρος. Έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε την ιδέα της υλοποίησης της φωτογράφησης με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε μία προσπάθεια σύνδεσης της νεότερης γενιάς ενός ιστορικού Συλλόγου των Χανίων,  Πρωταθλητή Ελλάδος επί σειρά ετών ο οποίος φέρει το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου, με τη βαριά ιστορία της πόλης μας. 

Γιατί ως γνωστόν «όποιος δε γνωρίζει την ιστορία του είναι σα δέντρο χωρίς ρίζες».

Η βαθιά αμοιβαία εκτίμηση και συνεργασία μεταξύ του Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος» και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι μακρόχρονη και φέρει πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικά το Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη για τη θετική ανταπόκριση του στο αίτημα υλοποίησης της φετινής ετήσιας φωτογράφησης του Συλλόγου.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το προσωπικό του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και της Οικίας-Μουσείου για την αμέριστη βοήθεια και στήριξή τους τόσο στην προετοιμασία αλλά και στην υλοποίηση της φωτογράφησης.

Για όσους βρεθήκαμε εκεί βιώσαμε με δέος την εμπειρία και το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν τιμή μας να μοιραστούμε λίγη από τη λάμψη των χώρων που έζησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις φωτογραφίες μας.