Σε έναν φοβερό τελικό στην σφυροβολία Ανδρών, με 9 αθλητές από τους 12 να ξεπερνάνε τα 70μέτρα, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έδειξε ότι σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και επικράτησε με 76.86μ. στην τελευταία του βολή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Μιχάλης Αναστασάκης προηγούνταν με 75,13 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Ο αγώνας ήταν εξαρχής συναρπαστικός, αφού μετείχαν σε αυτό σφυροβόλοι ικανοί για μεγάλες προσπάθειες. Οι δύο αθλητές έδειξαν την κατάλληλη στιγμή της σεζόν να βρίσκουν το ρυθμό τους, αφού σε περίπου ένα μήνα θα βρίσκονται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέηβελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 73,77 μ. και κατάλαβε την τέταρτη θέση. Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου του σημερινού τελικού είναι πως ο Ορέστης Ντουσάκης με βολή στα 70,08 μ. δεν πραγματοποίησε έξι βολές, αφού ήταν ένατος.

Η απονομή των μεταλλίων στην σφυροβολία ανρδών από τον Γ.Γ του ΣΕΓΑΣPhoto credits: Anastasia Karekla (@siakare)

“Δεν είναι ότι δεν περίμενα αυτές τις βολές. Όλη τη χρονιά νιώθω πως είμαι για τέτοιες βολές και μεγαλύτερες. Τώρα άρχισε να βγαίνει. Η τεχνική είναι σε καλό δρόμο, όμως, είναι πολύ δύσκολο αυτό που θέλω να βελτιώσω. Κρατάω ότι βγήκε μια μεγάλη βολή στην τελευταία προσπάθεια, ωστόσο θα προτιμούσα να ξεκινάει έτσι ο αγώνας μου. Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν πολύ υψηλό. Περίμενα να πάει λίγο υψηλότερα η οχτάδα, ίσως κάποια παιδιά ήταν λίγο κουρασμένα. Η τρίτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός”, είπε ο Φραντζεσκάκης.

“Ήταν ο καλύτερος μου αγώνας στη σεζόν, έστω κι αν δεν μπόρεσα να κάνω την έκτη βολή λόγω μιας κράμπας. Η ημέρα ήταν λίγο ζεστή και καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ καλό αγώνα. Ο στόχος ήταν η νίκη, δεν πειράζει όμως, ήμουν πολύ καλά και ήταν ένας ωραίος αγώνας. Συγχαρητήρια στο Χρήστο. Το επίπεδο πολύ υψηλό και πιστεύω πως του χρόνου θα είναι ακόμη υψηλότερα”, είπε από την πλευρά του ο Αναστασάκης.


Νίκη υπ’ αριθμόν 16 για τον Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος έπιασε έτσι στην κορυφή της λίστας με τους πολυνίκες του θεσμού τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και τον Περικλή Ιακωβάκη.

Ο αειθαλής πρωταθλητής μας, στα 37 του βελτίωσε και τη φετινή καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με χρόνο 13.83 (-0.9).

Μπήκα στο γκρουπ των… γέρων που έχουν 16 νίκες, αλλά αυτή η νίκη δεν συνδυάστηκε με μια καλή επίδοση, αν και πέτυχα φετινό ρεκόρ. Νιώθω ότι έχω καλύτερη επίδοση στα πόδια μου, αλλά με δυσκόλεψε ο κόντρα άνεμος. Τώρα ξεκούραση και για του χρόνου θα δούμε τι θα κάνουμε“, είπε ο Κώστας Δουβαλίδης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-23 / ΒΟΛΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στα 4Χ100 μ. των ανδρών, ένα τελευταίο εξαιρετικό 100άρι από τον Γιάννη Νυφαντόπουλο χάρισε στην ομάδα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος τη νίκη με χρόνο 41.38. Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας ήταν ο Αυγερινός Χαβατζής, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Γιώργος Τουλούμης.


Η Παναγιώτα Δόση, πέρασε το 1.85 και έπειτα δοκίμασε μία φορά στο 1.87 και δύο στο 1.89 για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο, αλλά δεν τα κατάφερε και θα πρέπει να περιμένει για να δει αν θα ταξιδέψει στο Παρίσι.


Ο Χρήστος Κουτσογάκης κατέκτησε την δεύτερη θέση στο τριπλούν με ατομικό ρεκόρ 16.08μ και ο Αλέξανδρος Αθανασίου με 15.61μ κατέκτησε την 4η θέση.

Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα:

Πηγές: