Από τους αμμόλοφους του Κλαδισού στην κορυφή των Βαλκανίων οι Χανιώτες σφυροβόλοι. Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Σταθερός σε ψηλό επίπεδο ο Μιχάλης Αναστασάκης.  Φραντζεσκάκης-Αναστασάκης σε «Χανιώτικο» δίκλινο στην Ντόχα

Απονομή Βαλκανικού 1

Το 1-2 έκαναν στο βάθρο των μεταλλίων των Βαλκανικών αγώνων που άρχισαν στο Πράβετς της Βουλγαριας στις 2 Σεπτεμβείου οι σφυροβόλοι του Γ.Σ.«Ελευθέριος Βενιζέλος», Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης.

O νεαρός, αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους φέτος Χρήστος Φραντζεσκάκης, πέτυχε βολή στα 76.67μ που είναι καλύτερη επίδοση ανδρών για το 2019 (4 πόντους περισσότερο από την επίδοση του συναθλητή του) και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με ανδρική σφύρα (7.260 κιλά), το οποίο ήταν 73.86μ που είχε πετύχει ο ίδιος αθλητής από τις 27 Ιουλίου στη διάρκεια του πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών. Παράλληλα ο Φραντζεσκάκης είναι και δεύτερος καλύτερος έφηβος σφυροβόλος στον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ εφήβων με τη σφύρα της κατηγορίας, 6 κιλά, είναι 84.22μ. και το κατέχει ο Φραντζεσκάκης από τους Πανευρωπαϊκούς της κατηγορίας φέτος 19 Ιουλίου στο Μπορός της Σουηδίας όπου κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο.

Balkan Games 2019

Επίσης με την επίδοση αυτή ο Φραντζεσκάκης «έπιασε» το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα που είναι 76.00μ και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην πόλη του Κατάρ, κλείνοντας ένα Χανιώτικο δίκλινο δωμάτιο με τον φίλο και συναθλητή του Μιχάλη Αναστασάκη που έχει ήδη εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής με 76.63μ από νωρίτερα.

Capture3

«Ξεκινήσαμε όπως πάντα με πρώτη άκυρη. Έχει γίνει πια το γούρι μας για πολύ καλές

βολές στη συνέχεια» δήλωσε ο προπονητής του Φραντζεσκάκη, Κώστας

Παπαμαρκάκης και συνέχισε «ο Χρήστος ήταν πολύ καλά και έκανε έναν εξαιρετικό

αγώνα από τεχνικής πλευράς και έτσι ήρθε αυτό το μεγάλο ρεκόρ. Στη συνέχεια ο

Χρήστος θα πάρει μέρος στα Σιθώνεια και μετά θα προσαρμόσουμε την προετοιμασία

μας αναλόγως των υποχρεώσεών μας».

Χρηστος Φραντζεσκάκης

Στη δεύτερη θέση με βολή 75.33μ ήταν ο Μιχάλης Αναστασάκης ο οποίος με τον

Φραντζεσκάκη πέτυχαν το 1-2 από πλευράς μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα

κατακτώντας το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο

Αναστασάκης έχασε από Έλληνα αθλητή έπειτα από πολλά χρόνια και αυτό έγινε από τον φίλο και συναθλητή του.

Αναλογιζόμενοι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι αθλητές, την έλλειψη μόνιμου χώρου προπόνησης και ανάλογων υποδομών η αγάπη για τον αθλητισμό μπορεί να κάνει θαύματα!

mike

Επόμενος στόχος: Η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και κατόπιν Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκυο 2020