Ιστορία και γενικές πληροφορίες

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1985 με πρώτο προπονητή τον Πρωταθλητή της άρσεως βαρών, Μεσογειονίκη και συμμετέχοντα σε δύο Ολυμπιάδες 1972 και 1976 κ. Στεφανουδάκη Λευτέρη.

Σήμερα το τμήμα συνεχίζει την δραστηριότητα του έχοντας ιδιαίτερα καλή παρουσία στον ελλαδικό χώρο. Προπονητής σήμερα και από 1999 είναι ο καθ. Φυσικής αγωγής και προπονητής της σφυροβολίας κος Παπαμαρκάκης Κώστας.

Στην ετήσια αξιολόγηση της ομοσπονδίας για τα χρόνια από το 2005 και μετά ο σύλλογος κατέχει ικανοποιητικότατες θέσεις ανάμεσα στα αξιολογηθέντα σωματεία, κάθε χρόνο και καλύτερη.  Οι προοπτικές μάλιστα για τα επόμενα χρόνια δείχνουν να είναι ιδιαίτερα καλές σύμφωνα με το αγωνιστικό υλικό που υπάρχει.

Μέχρι τώρα ο σύλλογος έχει επίσης δείξει μία πολύ καλή παρουσία στα Παγκρήτια διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπως και σε αυτά της νοτίου Ελλάδος.

Το 2015 μάλιστα κατάφερε να τερματίσει 1ο σωματείο στην γενική βαθμολογία κορασίδων και 3ο στην γενική Νεανίδων στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Το τμήμα αποτελείται από αθλητές που ασχολούνται με τις ρίψεις και αρκετοί απο αυτούς έχουν επίσης ασχοληθεί με επιτυχία και με την άρση βαρών.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Γιώργος Γιατρουδάκης 6973397685

Προπονητής : Κώστας Παπαμαρκάκης : 6972434574

Διευθυνση Συλλόγου : ΕΣ Χανίων Α.Παπανδρέου 59 ΧΑΝΙΑ 73131