ΟΡΕΓΚΟ, ΗΠΑ 2022

Στον τελικό των μεγάλων βολών 9ος ο Φραντζεσκάκης

Στον τελικό των μεγάλων βολών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει “φλερτάροντας” με μία θέση στην πρώτη οκτάδα.

Ο Χανιώτης σφυροβόλος του Ελ. Βενιζέλου κατέλαβε την 9η θέση ξεκινώντας ιδανικά τον αγώνα με βολή στα 77.04, που έμελλε να είναι η καλύτερή του στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο. Στη συνέχεια έριξε ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη τη σφύρα στα 74.34, ενώ επειδή η τρίτη του προσπάθεια δε μετρήθηκε σωστά οι διοργανωτές του επέτρεψαν να συνεχίσει ρίχνοντας συνολικά έξι βολές για να έχει στη συνέχεια 76.85, 74.69, 76.78 και 76.62.

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Χρήστο, που συμμετείχε σε ένα σπουδαίο τελικό όπου πέντε αθλητές είχαν βολές πάνω από τα 80 μέτρα.

Παγκόσμιος πρωταθλητής για 5η φορά αναδείχθηκε ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με βολή στα 81.98, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερος έμεινε ο συμπατριώτης του Βόιτσεκ Νοβίτσκι με 81.03 και 3ος ο Νορβηγός Ελβιντ Χένρικσεν με 80.87.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αν και… ταλαιπωρήθηκε αρκετά με το λάθος των κριτών με την 3η βολή του τόνισε μιλώντας στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης ότι ευχαριστήθηκε τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και ο επόμενος στόχος του είναι  το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου στοχεύει στην 5άδα. Ενδιάμεσα θα λάβει μέρος σε δύο ακόμη αγώνες 

Νωρίτερα στον προκριματικό ο Φραντζεσκάκης με 76.03 στην πρώτη του προσπάθεις πέρασε στον τελικό πετυχαίνοντας την 10η επίδοση

Την καλύτερη βολή του Χρήστου Φραντζεσκάκη μπορείτε να την δείτε εδώ: 

Στον προκριματικό της μεγάλης διοργάνωσης μετείχε και ο Μιχάλης Αναστασάκης που ήταν 25ος με 72.40μ. 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προσεγγίσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων στον προκριματικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο Έλληνας αθλητής στα μισά της σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού που επηρέασε την προετοιμασία του ενόψει του Παγκοσμίου.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα με βολή στα 70,35 μ. συνέχισε στα 70,03 μ. και ολοκλήρωσε στα 72,40 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στρέφει πλέον την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, καθώς έχει μπροστά του το χρόνο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο φετινό του 77,30 μέτρα. Ο αθλητής συμμετείχε για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού.