Πολύ καλές επιδόσεις έγιναν στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο της Κρήτης σε μια διοργάνωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η Κρήτη για μία ακόμη φορά στάθηκε αντάξια των προσδοκιών και κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα ακόμη αθλητικό γεγονός. Το παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πόλη του Ηρακλείου φιλοξενεί σπουδαίες διοργανώσεις στίβου.

Υψηλού επιπέδου ήταν η σφυροβολία Ανδρών  εκεί όπου ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με βολές πάνω από τα 77,00 μ. αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και πετυχαίνοντας παράλληλα και όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Ο Φραντζεσκάκης στην τέταρτη βολή του έστειλε τη σφύρα στα 77,89 μ. για να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ23, το οποίο ήταν 77,08 μ. και ανήκε στον Μιχάλη Αναστασάκη από τις 4/6/2016. Ο Φραντζεσκάκης πέτυχε την πρώτη βολή της καριέρας του πάνω από τα 77,00 μ., αφού είχε ρεκόρ 76,85 μ. από την περσινή σεζόν και έπιασε τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Παράλληλα έβαλε υποψηφιότητα για διάκριση την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 75,26 μ., 74,84 μ., 76,13 μ. σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του. Ο 22χρονος έγινε ο τέταρτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα πίσω από τους Παπαδημητρίου (80,45 μ.), Πολυχρονίου (80,02μ.), που αμφότεροι ήταν σήμερα παρόντες στη διοργάνωση και τον Γεντέκο που έχει 78,02 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης πέτυχε την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα και του Μιχάλη Αναστασάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που άνοιξε τη χρονιά με προσπάθεια στα 77,11 μ., στην τέταρτη βολή του και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου πέτυχε την δεύτερη βολή της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 77,72 μέτρα κι έδειξε να επιστρέφει σε υψηλού επιπέδου επιδόσεις από νωρίς στη σεζόν. Ο αθλητής που την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει καλύτερες προσπάθειες, είχε ακόμη βολές στα 73,11μ., 71,82 μ., 73,29 μ., 74,96 μ., 77,11 και 74,52 μέτρα.

Τρίτος στο σημερινό αγώνα ήταν ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 68,80 μ., βολή κοντά στο ατομικό του 69,06 μέτρα. Ο νεαρός έκανε τον πρώτο του αγώνα υπό την καθοδήγηση του νέου του προπονητή, Γιάννη Μπαρλή.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Στη σφυροβολία των Γυναικών η Σταυρούλα Κοσμίδου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) άνοιξε τη σεζόν με 61,63 μ. και έδειξε πως σύντομα στη σεζόν θα ειναι σε θέση να κυνηγήσει το ατομικό της 63,10 μέτρα. Στη δισκοβολία των Ανδρών ο Ιάσων Θανόπουλος άνοιξε τη σεζόν με 52,56 μ. και αναδείχηκε νικητής.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Κ18

Στο αγώνισμα της σφύρας διαχρονικά υπάρχουν πολλοί αθλητές που ξεχωρίζουν από τις μικρές ακόμη κατηγορίες. Κάτι που φάνηκε περίτρανα και σήμερα στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων. Συνολικά τέσσερις αθλητές πέτυχαν επιδόσεις καλύτερες από το όριο (62,50μ.) της ΕΑ για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, στον μόλις πρώτο αγώνα της σεζόν. Καλύτερος όλων ήταν ο Γιώργος Παπαναστασίου (ΓΣ Κηφισιάς) με βολή στα 71,88 μ. και ακολούθησαν ο Σοφοκλής Κουβεδάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 71,24 μ., ο Δημήτρης Κυρίτσης (ΕΑ Πήγασος) με 65,87 μ. και ο Κυριάκος Γουμενάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 63,20 μέτρα. Οι νεαροί αθλητές στο υπόλοιπο της σεζόν θα διεκδικήσουν ακόμη μεγαλύτερες βολές. Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ έχουν δύο αθλητές ανά αγώνισμα.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ18

Η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά και με βολή στα 66,36 μ. έπιασε το όριο (57,50) για το Ευρωπαϊκό Κ18. Η νεαρή τα δύο τελευταία χρόνια αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και φέτος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση σε ένα γεγονός όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιερουσαλήμ. Στο ίδιο αγώνισμα η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) έστειλε τη σφύρα στα 59,32 μ. κι έτσι πέτυχε και αυτή το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Η Τζατζιμάκη είχε πέντε έγκυρες βολές, όλες πάνω από τα 63,00 μ. και πλέον έχει το χρόνο να στεφτεί ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 68,21 μέτρα. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Αδαμαντία Φραντζεσκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 55,97 μέτρα.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Κ20

Πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης στην ίδια διοργάνωση βρέθηκε και ο Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Ο αθλητής έστειλε το δίσκο στα 56,36 μ., επίδοση που κοντά στο όριο των 56,50 μ.,. που απαιτείται για συμμετοχή στη διοργάνωση του Κάλι.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

Πολύ ελπιδοφόρο ήταν και το ντεμπούτο του Δημήτρη Τσίτσου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Ο τέταρτος το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 είχε βολή στα 77,44 μ. κι μία ακόμη έγκυρη στα 76,96 μ., στις τρεις βολές που επέλεξε να πραγματοποιήσει. Ο αθλητής έδειξε πως ακόμη και στον επόμενο αγώνα του, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λεϊρία θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 78,22 μέτρα.

Δεύτερος με ατομικό ρεκόρ ο Κώστας Μυωνάς με 72.23

Αποτελέσματα από τους αγώνες μπορείτε να βρείτε εδώ :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Cz1eGT3UVJVRXyyZzmAWPA40MR_CxXBGs-dTRZY3aCc/edit#gid=253620005

Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα