Ο ΣΕΓΑΣ την Παρασκευή 25  Φεβρουαρίου 2022 θα διοργανώσει την Ετήσια Εκδήλωση  Βραβεύσεων Αθλητών Προπονητών που πρωταγωνίστησαν στον Κλασικό Αθλητισμό την  χρονιά που πέρασε, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει  τιμητική βράβευση στο Γ.Σ. “Ελευθέριος Βενιζέλος” τόσο για τις επιτυχίες των αθλητών και προπονητών του, καθώς και για την  κατάκτηση της πρώτης θέσης στην γενική βαθμολογία στις εξής κατηγορίες: 

  • Κ23 Ανδρών-Γυναικών, 
  • Κ16 Αγοριών 5ος όμιλος, 
  • πρώτος στην ετήσια αξιολόγηση και 
  • πρώτος επαρχιακός Σύλλογος


Οι αθλητές που θα τιμηθούν είναι:

  1. 1.ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ 2ος στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Εφήβων (Κ20)
  2. 2.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2ος στη σφυροβολία στο Πανευρωπαϊκό Νέων (Κ23)
  3. 3.ΤΣΙΤΣΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ     4ος στον ακοντισμό στο Πανευρωπαϊκό Νέων (Κ23)
  4. 4.ΜΠΟΥΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6ος στη δισκοβολία στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων (Κ20)

Επίσης θα τιμηθούν και οι προπονητές τους : 

  1. ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  2. ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι πιο πάνω Βραβεύσεις αποτελούν τεράστια διάκριση για τον Γ.Σ. “Ελευθέριος Βενιζέλος”,   τα Χανιά και την Κρήτη  καθώς και το 2021 ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρόνια από όλες τις απόψεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατακτά την 1η θέση στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για 5η φορά στην ιστορία του (ήταν πάλι 1ος τα έτη 2014, 2015, 2017 και 2018) ενώ 3 αθλητές του  (Αναστασάκης Μιχάλης-Σφυροβολία, Φραντζεσκάκης Χρήστος-Σφυροβολία, Δουβαλίδης Κώστας-110μ Εμπόδια) συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι. 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μοναδικό φαινόμενο για Περιφερειακό Σύλλογο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα «Παρθενών» του  ξενοδοχείου GRAND HYATT ενώ θα μεταδοθεί και από το κανάλι του ERTFLIX live tv.