Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος στην κορυφή πάλι το 2021

Στην κορυφή της αξιολόγησης των σωματείων της χώρας βρέθηκε για πέμπτη φορά ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης βρέθηκε η ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς, που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία του συλλόγου και στην τρίτη θέση ο ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών, που επίσης βελτίωσε τη θέση του σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται τέσσερα σωματεία από την Αττική, τέσσερα από την Περιφέρεια και δυο από την Θεσσαλονίκη. Συνολικά από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, αξιολογήθηκαν 255 σωματεία. Το 2019 και από τους αντίστοιχους αγώνες είχαν αξιολογηθεί 259 σωματεία.

Αναλυτικά η αξιολόγηση στο site του ΣΕΓΑΣ http://www.segas.gr/index.php/news/9158-i-aksiologisi-ton-somateion-tou-2021

Τα 10 πρώτα σωματεία στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για το 2021

Σημαντική οικονομική ενίσχυση θα λάβουν τα σωματεία την επόμενη χρονιά, ύστερα από την απόφαση, που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια της συνεδρίασης της 3ης Δεκεμβρίου.

Μια απόφαση που αφορά στην ενίσχυση του προπονητικού έργου 255 σωματείων, που αξιολογήθηκαν το 2021.

Το προπονητικό team του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο

Πρόκειται για ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, που παρουσιάστηκε στο σημερινό συμβούλιο από τον πρόεδρό της, Γιάννη Μυστακίδη.
Το χρηματικό ποσό που θα μοιραστεί στα σωματεία, ανάλογα με τη θέση κατάταξης τους στην αξιολόγηση του 2021, είναι 603.500, ποσό αυξημένο κατά 22% σε σχέση με το 2019.
Η κλίμακα κατανομής μέχρι και την 160 θέση, παραμένει όπως την γνώριζαν τα σωματεία και ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια (1, 2–5, 6-10, 11-20, 21-30, 31-50, 51-75, 76-100, 101-130, 131-160), αλλά με αυξημένο ποσό σε όλες τις θέσεις κατάταξης από την 1η – 160η.
Ωστόσο αυτό που αλλάζει καθοριστικά είναι ότι οικονομική ενίσχυση για τη δαπάνη προπονητικού έργου, θα λάβουν και τα 95 σωματεία που ακολουθούν έως την 255η θέση.
Η σημασία της απόφασης είναι ακόμη μεγαλύτερη δεδομένο του ότι η οικονομική ενίσχυση των σωματείων θα προκαταβάλλεται κάθε μήνα, προκειμένου τα σωματεία να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τον μηνιαίο προγραμματισμό τους.
Σημειώνεται πως ο ΣΕΓΑΣ είναι η μόνη Ομοσπονδία, που επιχορηγεί τα σωματεία του και για το προπονητικό έργο και για τις μετακινήσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Η Ομοσπονδία με την απόφαση της 3ης Δεκεμβρίου έδειξε για μία ακόμη φορά την πρόθεση της να στηρίζει με κάθε τρόπο τα σωματεία, τα οποία αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού και μάλιστα έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του covid-19.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων για το 2020, για το οποίο υπάρχει θετική απόφαση της Ομοσπονδίας. Η κρίση της πανδημίας δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της αγωνιστικής δράσης και κατ΄επέκταση την αξιολόγηση των σωματείων για το 2020 με τον γνωστό μέχρι σήμερα τρόπο.
Ήδη οι αρμόδιες Επιτροπές του ΣΕΓΑΣ επεξεργάζονται αξιοκρατικά και δίκαια σενάρια καταβολής των χρημάτων, που θα λάβουν τα σωματεία για οικονομική ενίσχυση προπονητικού έργου για το 2020.
Το πρακτικό της Επιτροπής Ανάπτυξης πέρασε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, , Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Λευκό ψήφισαν οι: Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης. Δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι Βασίλης Οικονόμου, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου. Απουσίαζε ο Γιάννης Θεμελίδης.

Πηγή: http://www.segas.gr

Από τους ιδιαίτερα διακριθέντες αθλητές το 2021 ο Κώστας Μπουζάκης
Με εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Χρήστος Φραντζεσκάκης
ΜΕ Παγκόσμιο Μετάλλιο το 2021 ο Ορέστης Ντουσάκης
Το μέλλον στην σφυροβολία στο πρόσωπο της Αφροδίτης Τζατζιμάκη
Στοχεύοντας το μέλλον……