Η παράδοση που έχουν ξεκινήσει οι αθλητές της σφυροβολίας από τα Χανιά συνεχίστηκε σε μία ακόμη διοργάνωση.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Ορέστη Ντουσάκη να πετύχει μια σπουδαία διάκριση και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 77,78μ. στην τρίτη του βολή, που για αρκετή ώρα τον κράτησε στην κορυφή του αγωνίσματος. Ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 κατάφερε να αφήσει εκτός βάθρου αθλητές που πήραν μετάλλιο στο Ταλίν και να δείξει πως είναι θέμα χρόνου για εκείνον να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες βολές. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο, σημείωσε 75,69μ. στην δεύτερη προσπάθεια, 77,78μ. στην τρίτη, ήταν άκυρος στις δύο επόμενες βολές του κι έκλεισε τον αγώνα του με 73,54μετρα. Ο Γιαν Ντολεγιαλεκ (Τσεχία) στην πέμπτη του βολή πέτυχε 77,83μ. για να σημειώσει εθνικό ρεκόρ και να περάσει στην κορυφή. Ο Γιαν Μπρουχελ όπως και στο Ταλίν έτσι και στο Ναϊρόμπι ήταν τρίτος. Στην τέταρτη θέση έμεινε ο νικητής του Ευρωπαϊκού, Νταγουιντ Πιλατ (Πολωνία) με 77,09 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Ζιώγας, που ήταν 6ος με 72,24μ. στην τελευταία του βολή. 69,02μ. 70,44μ., 71,39μ., ήταν άκυρος στην τέταρτη βολή, σημείωσε 70,91μ. στην πέμπτη και με το 72,24μ., κατάφερε να ανέβει από την έβδομη στην έκτη θέση.

Οι επιτυχίες των αθλητών μας έχουν μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την χρονική περίοδο διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και το γεγονός ότι ήδη η κατηγορία είχε μια μεγάλη διοργάνωση τον Ιούλιο, στην οποία είχε γίνει αγωνιστική κορύφωση.

Η χώρα μας έκανε δύο τα μετάλλια της στη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί το ασημένιο χθες της Τζένγκο στον ακοντισμό. Πλέον η χώρα μας μετράει 14 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού, ενώ ευελπιστεί πριν ολοκληρώσει τη διοργάνωση να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη συγκομιδή σε μια διοργάνωση.

Πηγη: http://www.segas.gr

Ο Ορέστης Ντουσάκης στην 5η του Βολή
Ο Ορέστης Ντουσάκης και ο Θοδωρής Ζιώγας