Μέσα σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, ειδικά στη χώρα μας, υπάρχει αυτή η χαραμάδα χαράς, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας, των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Δύο δικοί μας, Χανιώτες αθλητές, ο Μιχάλης Αναστασάκης (ο έμπειρος) και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ο νέος και Βενιαμίν της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης), μας έκαναν να καρδιοχτυπήσουμε, να συγκινηθούμε, να ξενυχτήσουμε ακόμα και να δακρύσουμε μαζί τους. Και μπορεί να μην τα κατάφεραν μέχρι τον τελικό όμως γέμισαν τις βαλίτσες τους εμπειρίες και αναμνήσεις για μια ζωή.

Αν θυμηθούμε από πού ξεκίνησαν αυτά τα παιδιά (αμμόλοφους Κλαδισού), που βρίσκονται ακόμα (ιδιωτικό χωράφι) και που έφτασαν (ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου) τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα.

Οι δύο σφυροβόλοι έφτασαν στα Χανιά από το Τόκιο(μέσω Αθήνας) την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στις 23:45 στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Εκεί τους υποδέχθηκαν οι οικογένειές τους, φίλοι τους, εκπρόσωποι φορέων, χορηγοί, μέλη του Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μαζί και ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας της σφυροβολίας στα Χανιά προπονητής Κώστας Παπαμαρκάκης.

Κατά την υποδοχή τους τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον COVID.

Μιχάλη, Χρήστο είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. 

Η τιμή είναι ΟΛΗ δική μας!  

Σας ευχαριστούμε