Δεκαοχτώ αθλητές και αθλήτριες έκλεισαν σήμερα θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά και την ανανέωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της λίστας με τους αθλητές και αθλήτριες, που πήραν την πρόκριση μέσω της κατάταξης.

Ανάμεσα τους και οι δύο Χανιώτες σφυροβόλοι, Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης, οι οποίοι δείχνοντας μια εξαιρετική σταθερότητα στο υψηλό επίπεδο κατάφεραν να κατοχυρώσουν την θέση τους στους καλύτερους του κόσμου που θα συμμετέχουν στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Μαζί τους και ο Δραμινός πρωταθλητής μας Κώστας Δουβαλίδης που ανήκει στον Γ.Σ. Ελ.Βενιζέλος από το 2019.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της αθλήτριας του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, Κριστίνα Αλβερτσιάν, εκπροσωπώντας την Αρμενία στο αγώνισμα των 100μ. Η 31χρονη άλτρια του τριπλούν, μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν με την χώρα μας, όμως πλέον αγωνίζεται με την Αρμενία (καταγωγή του πατέρα της), με πρώτο της αγώνα με τη δεύτερη πατρίδα της να είναι στο βαλκανικό πρωτάθλημα την περασμένη βδομάδα. Αυτός ήταν και ο μοναδικός αγώνας που έχει τρέξει ποτέ στα 100μ όμως ήταν αρκετός για να της δώσει μία wild card που θα τη στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους όλους τους και στους προπονητές τους!

Καλή επιτυχία!