ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ Γ.Σ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ & ΝΕΩΝ (Κ23) ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για τον Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Νέων (Κ23) το οποίο διεξήχθη στην Πάτρα 8-9 Αυγούστου 2020.

Μετάλλια, κύπελα, ρεκόρ ατομικά και κατηγορίας ήταν μερικές μόνο από τις επιτυχίες που σημειώθηκαν για τον πρωταθλητή επί σειρά ετών Σύλλογο Ελλάδας.

Οι προηγούμενοι μήνες υπήρξαν πρωτόγνωροι για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς υπήρχε ελλειπής προετοιμασία όλων των αθλητών ενώ η διοργάνωση και η συμμετοχή στους αγώνες ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη κατηγορία όπου οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι κατά πολύ υψηλότερες.

Για να γίνει όμως κατανοητό το εύρος των αλλαγών λόγω COVID-19 και πόσο αυτές επηρέασαν την ψυχολογία και τις επιδόσεις των αθλητών/τριων αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω οι σημαντικότερες. 

Αρχικά η Ομοσπονδία αποφάσισε ειδικά για λόγους ασφάλειας τόσο των αθλητών/προπονητών όσο και του κοινού να περιορίσει στο minimum το αγωνιστικό της πρόγραμμά διοργανώνοντας μόνο τον βασικό κορμό των Πανελληνίων αγώνων όλων των κατηγοριών με περιορισμένη συμμετοχή αθλητών οι οποίοι θα κέρδιζαν την πρόκρισή τους μέσα από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα που προηγήθηκαν. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Νέων (Κ23) προκρίθηκαν οι 12  καλύτεροι στα αγωνίσματα κονίστρας (άλματα-ρίψεις) και οι 16 καλύτεροι στα δρομικά αγωνίσματα βάσει των αποτελεσμάτων των διασυλλογικών και φυσικά ο Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε πολύ ηχηρή παρουσία.

Επίσης η ιδιαιτερότητα της χρονιάς φάνηκε και σε όσους εμπλεκόμενους παρακολούθησαν τους αγώνες όπου διαπίστωσαν ότι οι δρόμοι ταχύτητας διεξήχθησαν αφήνοντας ένα διάδρομο κενό ανάμεσα στους αθλητές, τους άλτες να έχουν προσωπικά καλύμματα των στρωμάτων ή να γίνεται απολύμανση των στρωμάτων του ύψους και του επί  κοντώ, ενώ οι δρομείς αντοχής έτρεχαν έχοντας απαραιτήτως μαζί τους ιατρική βεβαίωση ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Και το σπουδαιότερο οι αγώνες φέτος έγιναν χωρίς θεατές κάτι που στέρησε την χαρά στους αθλητές να μοιραστούν τα συναισθήματά τους αλλά και να πάρουν κουράγιο από την κερκίδα.

Παρακάτω εμφανίζονται αναλυτικά οι διακρίσεις του ΓΣ «Ελ. Βενιζέλος» οι οποίες αποτελούν την επιβράβευση των προσπαθειών αυτών των νεαρών αθλητών, αθλητριών και προπονητών τους σε μία πολύ ιδιαίτερη όπως η φετινή χρονιά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας:

Ο Σύλλογος ήταν 2ος στην κατηγορία των ανδρών με 98 Βαθμούς έναντι 168,5 του Ολυμπιακού αλλά 1ος επαρχιακός σύλλογος και 6ος στην κατηγορία των γυναικών με 58 βαθμούς, όπου πρώτευσε ο ΓΣ Γλυφάδας με 145 βαθμούς και 2ος επαρχιακός μετά τον Βικέλα Βεροίας που πήρε την πρωτιά μετά και την διεξαγωγή των συνθέτων.

Στο πρωτάθλημα των νέων ανδρών (Κ23) ο χανιώτικος σύλλογος ήταν 9ος με 31 βαθμούς. Και 7ος  στις νέες με 34 βαθμούς.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης 2ος ο Χρήστος Φραντζεσκάκης 1ος ο κόουτς Παπαμαρκάκης και ο Ιβάν Μεγκλεμπέη μέλος του γκρούπ που ανήκει στον Ολυμπιακό μετά τον καλύτερο τελικό της σφυροβολίας των τελευταίων ετών

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στην κατηγορία τόσο των ανδρών όσο και των νέων με 76.64 έναντι 76.67 του ατομικού του ρεκόρ και σε ένα σπουδαίο αγώνα σφυροβολίας τον καλύτερο των τελευταίων ετών.

Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών κέρδισε ο Μιχάλης Αναστασάκης 75.85 ενώ η ευχάριστη έκπληξη δικαιολογημένη πάντως ήταν η εμφάνιση του Ορέστη Ντουσάκη που στην παρθενική του εμφάνιση στο «μεγάλο πρωτάθλημα» των ανδρών συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ και με 66.98 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των νέων όπως ακριβώς στην τελευταία προσπάθεια το είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας το αργυρό στο πρωτάθλημα Κ20. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ορέστης Ντουσάκης αρχίζει να αποτελεί τον αθλητή έκπληξη αφού σε κάθε αγώνα που συμμετέχει το αποτέλεσμά του ανατρέπεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μόλις μία εβδομάδα πριν, στα Γιάννενα στο Πρωτάθλημα Κ20, έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον αντίπαλό του Μάρκελο Μεμα όταν ο Μάρκελος σημείωσε στην 6η και τελευταία βολή 71.30μ έναντι 70.71μ που είχε ο Ορέστης στην τελευταία βολή. Στο πρωτάθλημα της Πάτρας και ενώ κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του δεν ήταν καν στα μετάλλια κατόρθωσε στην τελευταία του βολή να ξεπεράσει αρκετούς από τους αντιπάλους του και να κερδίσει το Χάλκινο μετάλλιο.

δύο από τους τρείς πρώτους στην κατηγορία των νέων. Αριστςερά ο Χρήστος Φραντζεσκάκης 1ος και δεξιά ο Ορέστης Ντουσάκης 3ος

Επίσης αξίζει να αναφερθεί η 3η θέση στην σφυροβολία του αθλητή Ιβαν Μεγκλέμπεη αθλητή του Ολυμπιακού, ο οποίος γυμνάζεται με τον Κώστα Παπαμαρκάκη, είναι επίσης από τα Χανιά και με 70.62μ, περνώντας για πρώτη φορά τα 70μ, κατάφερε και έφερε για 2η φορά και τα τρία μετάλλια στα Χανιά.

Παρουσία στον τελικό της  σφυροβολίας είχε και ο Λευτέρης Γουμενάκης για μια ακόμη χρονιά διατηρώντας την παράδοση του γκρουπ 11ος με 58.21.

Το γκρούπ Παπαμαρκάκη με τα μετάλλιά του

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα:

1η Παναγιώτα Δόση στο ύψος Γυναικών αλλά και Κ23 με 1.85μ ενώ είχε κερδίσει και το πρωτάθλημα κ20 επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία της φέτος στο αγώνισμα

Η Παναγιώτα Δόση που κυριάρχησε φέτος στο ύψος γυναικών κερδίζοντας τα πρωταθλήματα Κ20 – Κ23 και Γυναικών

1ος Ιασωνας Θανόπουλος στην Δισκοβολία με 59.09μ νέο ατομικό ρεκόρ. Στο αγώνισμα 8ος ήταν ο Μανώλης Πεντίκης με 50.05

Ιάσων Θανόπουλος Νικητής στην Δισκοβολία με ατοικό ρεκόρ 59.09

1ος ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100μ με 10.53

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (αριστερά) με τον προπονητή του Περικλή Χατζηαναστασιάδη (στο κέντρο)

1ος ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια 13.49 καλύτερη φετινή επίδοση

Ο Κώστας Δουβαλίδης με τον Γραμματέα του συλλόγου Χριστόφορο Ανδρουλιδάκη

1η η Μαρίτα Αργυρού στα 400μ νέων με 56.53 και 4η στην κατηγορία των γυναικών

Η Μαρίτα Αργυρού 1η στις νέες (Κ23) και 4η στις γυναίκες στα 400μ με το προπονητή της Περικλή Χατζηαναστασιάδη

3η η Κατερίνα Βαμβουκάκη στην σφυροβολία με 58.45 καλύτερη φετινή επίδοση

Η Κατερίνα Βαμβουκάκη με το χάλκινο μετάλλιο στην σφυροβολία

4ες οι Γεωργία Αρναντωνάκη – Νοράγια Τζόνσον – Μαρίτα Αργυρού – Ελένη Τσαλουκίδου στα 4Χ100μ γυναικών με 49.18

Ή ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ γυναικών που τερμάτισε στην 4η θέση (1η στην σειρά της)

7οι οι Νίκος Σαισανάς Γιώργος Τουλούμης Γιώργος Αρτεμάκης – Κώστας Δουβαλίδης στα 4Χ100μ Ανδρών με 42.46

8η η Μαρία Μαυρεδάκη στην δισκοβολία με 38.78 και 5η στις νέες (Κ23)

9ος ο Νίκος Σαϊσανάς στα 110μ εμπόδια με 15.43

9ος ο Γιώργος Τουλούμης στα 400μ με 50.33

Γιώργος Τουλούμης

9ος ο Μανόλης Τεοντοσίου στο επί κοντώ με 4.40μ και 6ος στους νέους όπου ήταν η κατηγορία του

10ος ο Κώστας Βασιλάκης στα 800μ με 2.09.41 σε μια επεισοδιακή κούρσα με πτώσεις τραυματισμούς κλπ

15η η Έλενα Τσαλουκίδου στα 200μ με 25.78

Τέλος στα 200μ προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης με 21.42 αλλά λόγω μιας ενόχλησης δεν έτρεξε στον τελικό.

burst

Ο Κώστας Δουβαλίδης τιμήθηκε επίσης με το βραβείο “Γιάννης Σταματόπουλος” αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση των αγώνων σύμφωνα με την διεθνή βαθμολογία (110μ εμπόδια 13.49)

Συνοδός προπονητής της αποστολής που επέστρεψε Τρίτη πρωί με το πλοίο της ΑΝΕΚ Lines (Επίσημη Χορηγός μετακινήσεων του συλλόγου την οποία ευχαριστούμε θερμά) ήταν ο Κώστας Παπαμαρκάκης, ενώ τους αθλητές στήριξαν και οι προπονητές τους Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (Μιχάλης Αναστασάκης), Περικλής Χατζηαναστασιάδης (Νυφαντόπουλος-Αργυρού-Σκυτάλες) Μπάμπης Σδρόλας (Δουβαλίδης) Θόδωρος Δόσης (Παναγιώτα Δόση) Δημήτρης Κουτσούκης (Ιάσωνας Θανόπουλος) που δεν διαμένουν στα Χανιά αλλά τους ευχαριστούμε θερμά. Αρχηγός αποστολής ο γραμματέας του Συλλόγου Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης

Η Παναγιώτα Δόση με τον πατέρα της και προπονητή και τον αδελφό της επίσης άλτη του ύψους

Ευχαριστίες στην ΑΝΕΚ Lines που ήταν για μιά ακόμη χρονιά πλάϊ στον σύλλογο στις μετακινήσεις, στην μεταφορική Ακρωτήρι για την μεταφορά των κονταριών του επι κοντώ και στο ΚΤΕΛ Χανίων για τις διευκολύνσεις στην μετακίνηση.