Χθές Τετάρτη 8 Ιουλίου οι ρίψεις είχαν την τιμητική τους. Διοργανώθηκαν δύο μήτιγκ ειδικά για ρίψεις. Και οι Χανιώτες ρίπτες του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος θριάμβευσαν και πάλι.
Στην Τρίπολη στο ΔΑΚ Τρίπολης έγινε το ετήσιο φεστιβάλ ρίψεων Μάνος Μανωλόπουλος και οι δύο σφυροβόλοι του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος ξεχώρισαν πάλι σημειώνοντας φετινά ατομικά ρεκόρ. Έτσι τη πρώτη σελίδα του site της Ομοσπονδίας είναι αφιερωμένη και σε αυτούς:
Δυνατός όπως αναμενόταν ήταν ο αγώνας σφυροβολίας στο Φεστιβάλ ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπουλος, που διοργάνωσε στην Τρίπόλη η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης, .

Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκακης επιβεβαίωσαν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση, αφού έκαναν το ένα-δύο με 75,55 μ. και 74,57 μ., αντίστοιχα. Ο Αναστασάκης έδειξε να βρίσκει το ρυθμό του, δεδομένο του ότι είχε χάσει προπόνηση τον χειμώνα εξαιτίας τραυματισμού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καραντίνα που δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο διασυλλογικό πρωτάθλημα κι από εκεί στο Πανελλήνιο της Πάτρας. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Φραντζεσκάκης, που μετά το 72,38 μ. στους αγώνες “Η μάχη της Κρήτης” έστειλε τη σφύρα στα 74,57 μέτρα, στη διοργάνωση της Τρίπολης.

Φραντζεσκάκης Αναστασάκης και Μεγκλεμπέη όταν είχαν πάρει τα τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019


Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ορέστης Ντουσάκης, που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο νεαρός αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ήταν νικητής στη σφύρα Κ20 Ανδρών με 73,80 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και θα του έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Ο Ντουσάκης, ο οποίος είχε ρεκόρ 71,37 μ. από την περσινή χρονιά, πέτυχε ακόμη δύο μεγάλες βολές στα 72,93 μ. και 72,30 μέτρα. Το 73,80 μ. είναι η έκτη επίδοση που έχει σημειωθεί παγκοσμίως από αθλητή της κατηγορίας Κ20.
Στο κατώφλι των 70μ πλησιάζοντας το ατομικό του ρεκόρ βρέθηκε και ο 3ος Χανιώτης του γκρούπ του Κώστα Παπαμαρκάκη ο Ιβάν Μεγκλεμπέη του Ολυμπιακού με 69.36μ

Παπαμαρκάκης Ντουσάκης (φωτό πηγή http://www.sportsfeed.gr)


Μία ακόμη σταθερή παρουσία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Μπουζάκης, που μετά τα 60,80 μ. στη δισκοβολία στους Διασυλλογικούς Αγώνες, πέτυχε 60,75 μ. και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Αρκετά καλή βολή πέτυχε στο ίδιο αγώνισμα και ο άλλος αθλητής του Γιώργου Μήλιου, ο Αρτέμης Αδαμάκης ρίχνοντας 51.26μ με τον δίσκο του 1,5κιλ.

(Πηγή: www.segas.gr)
Δείτε εδώ τις προσπάθειες των Φραντζεσκάκη – Ντουσάκη

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024031162323


Στους αγώνες που έγιναν προς τιμήν του παλιου πρωταθλητή και για χρόνια προπονητή των ρίψεων Μάνου Μανωλόπουλου αγωνίστηκαν ακόμη ο Λευτέρης Γουμενάκης (5ος με 56.08μ) και ο Γιάννης Χριστινάκης 6ος με 55.34μ. Ακόμα ο Ιάσωνας Θανόπουλος που ήρθε φέτος με μεταγραφή στον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στην δισκοβολία με 55.62μ

Το γκρουπ Παπαμαρκάκη με τον Μα΄νο Μανωλόπουλο. Από αριστερά Χριστινάκης Μεγκλεμπέη, Ντουσάκης, Φραντζεσκάκης, Παπαμαρκάκης, Μνωλόπουλος, Λ.Γουμενάκης. Τρίπολη 8/7/2020


Τέλος στην Θεσσαλονίκη στους Αγώνες που έγιναν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (βοηθητικό) στην μνήμη του πρόωρα χαμένου πρωταθλητή των ρίψεων και εθνικού προπονητή Κώστα Σαπίδη ο Μανώλης Πεντίκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που διαμένει στην Θεσσαλονίκη πέτυχε στην δισκοβολία επίδοση 46.75. Στους αγώνες αυτούς σημειώθηκαν δύο νέα Πανελλήνια ρεκόρ από την Ελίνα Τζένκο στον ακοντισμό Νεανίδων 61.53μ και από την Αναστασία Ντραγκομίροβα στην σφαιροβολία Κ18 (3κ) με 17.44μ. Οι δύο αθλήτριες προπονούνται με τον Γιώργο Μποσκαριώβ.

Κώστας Μπουζάκης Φωτογραφία Αρχείου (πηγή: http://www.sportsfeed.gr)