Στο Μινσκ και στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες συμμετείχε την βδομάδα που μας πέρασε η Εθνική μας ομάδα. Το πρόγραμμα των αγώνων για τα αγωνίσματα του στίβου περιελάμβανε το νέο δημιούργημα της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας με την ονομασία DNA, που λειτουργεί με ομαδική βαθμολογία και αποσκοπεί στην συγκέντρωση όσο των δυνατών περισσότερων βαθμών από τις συμμετέχουσες ομάδες. Η χώρα μας ξεκίνησε την προσπάθεια της την Κυριακή(23/6) αγωνιζόμενη στο πρώτο γκρουπ μαζί με τις Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρο.

Από τη μεριά του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που ήταν τρίτος στα 100 μ. με 10.54 (1,2) την Κυριακή.  Αντίστοιχα την Τρίτη (Προημιτελικοί – Ρεπεσάζ) : Στα 100 μ. ήταν τρίτος με 11.73 (-1.5) και πρόσφερε οχτώ βαθμούς στην ομάδα μας. Την Τετάρτη κατέλαβε την 6η θέση με 10.58 (-0.7) έχοντας μια μικρή ενόχληση στο πόδι.
Στο Μινσκ ήταν ακόμη ο Κώστας Βασιλάκης αναπληρωματικός και ο Ομοσπονδιακός προπονητής των ταχυτήτων που συνεργάζεται με τον σύλλογο Περικλής Χατζηαναστασιάδης
Λεπτομέρειες για τη φύση των αγώνων καθώς και συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο site του Σ.Ε.Γ.Α.Σ