Όταν σε ένα μήτιγκ έχουμε δύο καλύτερες φετινές επιδόσεις στην Ευρώπη, ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ εφήβων, δύο όρια για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών (και μια επιβεβαίωση), ένα όριο Πανευρωπαϊκού Π/Κ και 8 καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα (ανδρών – γυναικών) δεν μπορεί παρά να είναι και αγωνιστικά πετυχημένο.

Αυτό όλους εμάς στον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλο μας χαροποιεί ιδιαίτερα μια που για την οργανωτική επιτυχία η γνώμη των αθλητών και προπονητών μας είχε ήδη επιβραβεύσει.

Μας δημιουργεί όμως και υποχρεώσεις για την επόμενη διοργάνωση γιατί ο πήχης είναι ήδη ψηλά!

Φωτογραφίες: Μανόλης Μαυράκης

 

Αγωνιστικά λοιπόν είχαμε :
Την επιστροφή της Νικόλ Κυριακοπούλου στα ψηλά με το 4.72μ μετά την γέννηση της κόρης της και την διαβεβαίωσή της ότι τα καλύτερα έρχονται. Με την επίδοσή της εκτός από την κορυφή της Ευρωπαϊκής Λίστας του 2018 βρέθηκε και στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στο ίδιο αγώνισμα η Έλεν-Κλαούντια Πόλλακ πέτυχε το όριο για το Πανευρωπαϊκό Α/Γ με 4.45μ μια που το όριο για αθλητές U23 του ΣΕΓΑΣ είναι αυτό.

Την σταθερότητα του Μιλτιάδη Τεντόγλου σε ψηλά άλματα στο μήκος όπου με 8.19μ (και ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 8.00μ) βρέθηκε και αυτός στην κορυφή της Ευρώπης ενώ ο αγώνας του μήκους ήταν κυριολεκτικά τελικός Πανελληνίου πρωταθλήματος με την συμμετοχή και 3 ξένων αθλητών

Την αναμενόμενη εξασφάλιση του Ευρωπαϊκού ορίου από τον «οικοδεσπότη» αθλητή του συλλόγου Στέφανο Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ με 20.62 ο οποίος όμως δεν ήταν ευχαριστημένος από την κούρσα του. Πιο πίσω ήταν στο αγώνισμα αυτό ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 20.85 που κέρδισε τα 100μ με 10.43. Και οι δύο επιδόσεις ήταν οι καλύτερες στην Ελλάδα για το 2018.

Τις πολύ καλές επιδόσεις – και «άγγιγμα» των αντίστοιχων ορίων για το Βερολίνο στα ψηλά εμπόδια Ανδρών και γυναικών όπου ο Κώστας Δουβαλίδης πέτυχε 13.62 (έναντι 13.60) και η Ελισάβετ Πεσιρίδου κέρδισε τις ικανότατες ξένες αντιπάλους της με 13.13 (έναντι 13.10 του ορίου).

Την αξιοσημείωτη παρουσία του Κύπριου 8ου Ολυμπιονίκη Απόστολου Παρέλλη με 59.64 και σταθερότητα λίγο κάτω από 60μ.

Το Πανελλήνιο Ρεκόρ Εφήβων από τον Οδυσσέα Μουζενίδη στην σφαιροβολία με 18.72μ με σφαίρα 7.260κιλ).

Την εξασφάλιση του ορίου για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων από τον Αντώνη Σάντα στο επί κοντώ με 4.80μ.

Τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στην Ελλάδα εκτός από τα αγωνίσματα που προαναφέραμε στα 800μ από τους Κεραμά και Βασιλάκη με 1.49.87 και 1.50.12 αντίστοιχα και τον Μιχάλη Παππά στα 400μ με 47.38

Οργανωτικά το μήτιγκ για πρώτη φορά:
Μεταδόθηκε τηλεοπτικά (το μεγαλύτερο μέρος) από τοπικό κανάλι που εξέπεμπε και στην πλατφόρμα της COSMOTE αλλά και σε live streaming από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Εξασφάλισε έστω και μικρό prize money για τους αθλητές και τις αθλήτριες με την καλύτερη βαθμολογία στις επιδόσεις βάσει του πίνακα της IAAF.

Εξασφάλισε σε όλους τους ενδιαφερόμενους live results και δυναμικές start list μέχρι την έναρξη κάθε αγωνίσματος και άμεσα αποτελέσματα έντυπα και ηλεκτρονικά για τους εκπροσώπους του τύπου, τους αθλητές και όποιον ενδιαφερόταν από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό εξασφάλισε την συμμετοχή 30 περίπου ξένων αθλητών και αθλητριών από 8 ξένες χώρες και συνολικά 140 αθλητών και αθλητριών από Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Φινλανδια ενώ την τελευταία στιγμή δεν ήλθαν συμμετοχές από αθλητές του Ισραήλ και Σερβίας.

Κινητοποίησε το σύνολο του δυναμικού του συλλόγου (αθλητές – προπονητές – διοίκηση – παιδιά ακαδημιών – γονείς) που βοήθησαν ως εθελοντές σε πλήθος εργασιών.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε κλείνοντας ότι η επιτυχία των αγώνων σε όλα τα επίπεδα οφείλεται εν πολλοίς και στην παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή των αγώνων Περικλή Ιακωβάκη που με την εμπειρία του από την πολυετή παρουσία του σε αγώνες και την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος των αθλητών στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, οργάνωσε στήριξε και συντόνισε όλους τους εμπλεκόμενους. Τον ευχαριστούμε.

Η οργάνωση του επόμενου μήτινγκ ξεκινάει άμεσα! Ραντεβού στο ΧΑΝΙΑ 2019!